Garantie en reparatie

Wij controleren elk product zo goed mogelijk voordat wij je bestelling toesturen. Helaas kan het toch voorkomen dat het product is beschadigd, kapot is of binnen aanzienlijke tijd niet meer naar behoren werkt.

Uiteraard willen wij dit zo snel en goed mogelijk voor je oplossen.

Stuur ons binnen 24 uur (het liefst zo snel mogelijk) na ontvangst een e-mail (klantenservice@gizura.com of klik hier) met het bestelnummer en het probleem dan kunnen wij je vervolgens verder informeren/helpen. In de meeste gevallen kun je het product gratis retour sturen en sturen wij het product opnieuw toe of betalen wij je zo snel mogelijk terug.

Garantie

Zoals eerder gezegd garanderen wij dat je een degelijk product van ons ontvangt wat in goede staat is en werkt zoals het zou moet werken.

De betreffende garantie staat vermeld bij elk product op de productpagina.

Helaas kan het voorkomen dat het product na een langere tijd defect gaat. Uiteraard helpen wij je graag om te kijken of dit simpel is op te lossen. Mocht dit niet het geval zijn dan bekijken wij samen met je de mogelijke oplossing. Deze oplossing is op basis van factoren zoals de garantie van het betreffende product, het soort product en de tijd (na ontvangst van het product). Onze insteek is om ten allen tijden een passende oplossing te bieden.